середа, 17 квітня 2024 р.

Обласний конкурс учнівської творчості «Так довго сподівана, ждана година настала для рідного слова мого»



     Метою конкурсу є виявлення, підтримка та сприяння творчо обдарованої учнівської молоді, стимулювання до прояву літературних здібностей школярів, підвищення ролі естетичного виховання молодого покоління, підтримка педагогів, які працюють із такими учнями.

    Завдання конкурсу:

• виявити обдарованих учнів 8–11 класів ЗЗСО Волинської області;

• сприяти національно-патріотичному, моральному, естетичному вихованню через пропагування творчості української молоді.

    Організатори конкурсу – Княгининівський ліцей Волинської обласної ради, факультет філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки, Волинська обласна організація Національної спілки письменників України.

    Конкурс проводився у березні 2024 року за такими номінаціями: «Поезія» і «Мала проза». Номінація «Мала проза» передбачає написання робіт у таких жанрах: есе, новелетка, новела, етюд, оповідання, казка, нарис.

    Роботи учасників відображали вияв філософського, духовного та психологічно-емоційного світу конкурсанта, любов до рідної країни та мови, погляд на проблеми суспільства, власне бачення сьогодення, минулого та майбутнього України .

    Учениця 10 класу Річицького ліцею Середюк Дарина зайняла І місце у номінації "Мала проза" у віковій категорії 10-11 класи, а Сільчук Юлія учениця 9 класу Мельники-Річицької гімназії має ІІІ місце у номінації "Мала проза" у віковій категорії  8-9 класи.





Підсумки XVІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти


 

Метою Конкурсу є залучення учнівської молоді до пізнання України й українського світу через індивідуально-пошукові форми, розвиток інтелектуального потенціалу учнів на засадах українознавства.

Конкурс передбачає написання учасником (учасниками) науководослідної роботи українознавчого спрямування за одним із таких напрямів: консолідація українського суспільства задля перемоги України у війні; героїчні подвиги воїнів-захисників, возвеличення героїзму і мужності захисників України та вшанування пам’яті загиблих героїв; волонтерський рух у боротьбі українців проти російського агресора; підтримка України міжнародним співтовариством; інформаційна безпека в сучасному гуманітарному просторі України; українська державність: минувшина і сучасність; боротьба за українську незалежність та соборність у ХХ–ХХІ ст.; репрезентації національної пам’яті: події, постаті, місця, меморіальна героїка; українська культура: традиції, інновації та креативні практики; українці в світовій культурі: особистості, винаходи та мистецькі здобутки; Україна та світове українство; українська діаспора: соціокультурний вимір; українська мова, освіта та наука як чинники збереження української ідентичності; особливості екологічної культури населення України.

Учениця 10 класу Річицького ліцею Середюк Дарину  зайняла ІІІ місцем у конкурсі, а Сільчук Юлія учениця Мельники-Річицької гімназії також має ІІІ місце у конкурсі.

Детальніше: https://ndiu.org.ua/konkursy/mizhnarodni-konkursy/2023/xvii-mizhnarodnoho-konkursu-z-ukrainoznavstva-dlia-uchniv-8-11-klasiv-zakladiv-zahalnoi-serednoi-osvity






середа, 6 березня 2024 р.

Підсумки проведення обласної онлайн-вікторини " Відун"

 




На виконання наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 17 січня 2024 року № 13 «Про проведення обласної онлайн-вікторини  «Відун» у 2024 році» комунальний заклад «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради» протягом 21-22 лютого 2024 року провів обласну онлайн-вікторину "Відун".

Обласна онлайн-вікторина «Відун» має на меті вдосконалення форм роботи з національно-патріотичного виховання дітей, молоді закладів освіти області, вивчення та вдосконалення знань з історії України.

У вікторині брали участь 201 учасник, з них: 97 – учасники середньої групи (11-14 років), 104 – старшої групи (15-18 років).

В онлайн - вікторині взяли участь вихованці гуртка "Сокіл" ("Джура") нашого ліцею Андріюк Софія та Воробей Анна. Учениця 8 класу Андріюк Софія зайняла ІІІ місце серед учаснків середньої групи (керівник Середюк Р.Р.) Воробей Анна показала результат 25 балів з 30 (5 місце) з понад 100 учасників.Детальніше: https://cnpvtk.volyn.ua/index.php/napryamki/natsionalno-patriotichne-vikhovannya/zakhody-npv/951-oblasna-onlajn-viktorina-vidun-2024

середа, 28 лютого 2024 р.

Всеукраїнський конкурс мистецтв "Нове покоління"


    

 День Соборності України - це важливе національне свято, що відзначає об'єднання Західної та Східної України в єдину державу, яке відбулося 22 січня 1919 року. Ця подія визначається як Акт Злуки, підписаний у Києві представниками Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки.

    Участь у конкурсі "Нове покоління" – це можливість для кожного талановитого творця зробити свій внесок у відзначення цього великого дня. Це не лише змагання, а й спільна ініціатива для виявлення та висвітлення різноманітності талантів, які допомагають нам розуміти і цінувати спадщину нашої країни.

    У номінації "Авторська проза" учениця 9 класу Мельники-Річицької гімназії здобула І місце, а учениця 10-А класу Річицького ліцею здобула ІІ премію.





понеділок, 26 лютого 2024 р.

Міжнародний щорічний літературно-мистецький конкурс есе

 




Міжнародний щорічний літературно-мистецький конкурс есе серед учнів 1-4, 5-8 та 9-11 класів на теми: «Воїн ЗСУ. Хто він?», «Образ сучасного українського воїна» – це відкритий українознавчий захід, що проводиться з метою формування національної ідентичності, визначення ціннісних орієнтирів, привернення уваги українських дітей в Україні та за її межами до Збройних сил України, які на сучасному етапі одним з найважливіших елементів політичної системи суспільства і держави.

Конкурс проводився серед учнів 1-4 , 5-8 та 9-11 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти України та за її межами, членів дитячих і молодіжних громадських організацій.

Незважаючи на те, що конкурс проводиться вперше, він набув значного розголосу серед учнівської молоді. До розгляду ми отримали більше 500 учнівських есе та малюнків.  Усі учнівські праці були присвячені Збройним силам України, які на сучасному етапі є одним із найважливіших елементів політичної системи суспільства і держави.

Учениця 10-А класу Річицького ліцею Середюк Дарина зайняла ІІ місце у конкурсі (науковий керівник Середюк Роман). Есе "Від козаків до сучасних Героїв" - це спроба показати еволюцію образу сучасного українського воїна від козацьких часів до сьогодення.     Учениця 9 класу Мельники-Річицької гімназії Сільчук Юлія зайняла також ІІ місце у конкурсі. Есе "Сталеві люди" - це погляд на образ сучасного воїнства крізь призму головних рис сучасного воїна.




середа, 31 січня 2024 р.

Всеукраїнський конкурс історичних есе «Герої в боротьбі за Незалежність України: дослідження національної ідентичності в суспільних трансформаціях поч. ХХІ ст.» імені Романа Ратушного.


Комунальний позашкільний навчальний заклад «Київська Мала академія наук учнівської молоді» з 18 вересня до 25 грудня 2023 року проводить Всеукраїнський конкурс історичних есе «Герої в боротьбі за Незалежність України: дослідження національної ідентичності в суспільних трансформаціях поч. ХХІ ст.» імені Романа Ратушного. 

Партнери заходу – Інститут історії України НАН України, Національна спілка краєзнавців України, Український державний центр національно-патріотичного виховання краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Національний музей історії України у Другій світовій війні, Національний музей Революції Гідності, Музей «Становлення української нації». 

Метою заходу є дослідження молоддю боротьби українського народу у відстоюванні незалежності та соборності України в ХХІ ст., включно з Помаранчевою революцією 2004 р., Революцією Гідності 2013–2014 рр. та російсько-українською війною 2014–2024 рр.

    У Всеукраїнському конкурсі історичних есе “Герої в боротьбі за Незалежність України” було представлено 405 робіт від 403 учасників з 23 областей та 203 населених пунктів.

Сільчук Юлія, учениця 9 класу Мельники-Річицької гімназії стала лауреатом конкурсу в номінації "За висвітлення духовних цінностей українців".

Середюк Дарина, учениця 10 класу Річицького ліцею отримала спеціальну відзнаку від Академії патрульної служби.

Дякуємо організаторам конкурсу за можливість висловити свою думку та за подарунки!!!




 

середа, 17 січня 2024 р.

Робота з обдарованими за І семестр 2023-2024 рр.



  •  І тур "Моя Батьківщина - Україна"
  1. номінація "Козацькому роду нема переводу",(Лагодюк Наталія,Воробей Анна,Нінічук Наталія,Самарчук Марія). (ІІ місце)
  2. номінація "З  батьківської криниці" (Сільчук Юлія) (ІІІ місце)
  • Всеукраїнський відкритий інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит» (Середюк Дарина, Сільчук Юлія, Сільчук Тетяна - Сертифікати Першого ступеня))
  • Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді України" (Середюк Дарина, Сільчук Юлія)
  • Конкурс з правової тематики  ”У МЕНЕ Є ПРАВО” (Середюк Дарина,Семенюк Уляна, Сільчук Юлія)
  • Всеукраїнський конкурс історичних есе  «Герої в боротьбі за Незалежність України: дослідження національної  ідентичності в суспільних трансформаціях ХХІ ст.» імені Романа Ратушного (Середюк Дарина, Сільчук Юлія) (спеціальна відзнака та лауреат)
  • Міжнародний щорічний літературно-мистецький конкурс есе  серед учнів 1-4, 5-8 та 9-11 класів на теми: «Воїн ЗСУ. Хто він?», «Образ  сучасного українського воїна "(Середюк Дарина, Сільчук Юлія) ( два ІІ місця)
  • Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» (Середюк Дарина, Сільчук Юлія)